veel-gestelde-vragen

Veel gestelde vragen

De Mantelzorgpas is een gratis betaal- en kortingspas voor mantelzorgers. De pas kan worden aangevraagd via het aanvraagformulier. Met de pas kan een mantelzorger bij diverse ondernemers in Noordwijk en Noordwijkerhout betalen.

De gemeente streeft ernaar uw aanvraag binnen twee weken te beantwoorden.

Als uw Mantelzorgpas Noordwijk is gestolen of u bent de pas verloren, dan kunt u een nieuwe pas aanvragen. De kosten voor een vervangende Mantelzorgpas Noordwijk bedragen vijf euro. Deze kosten kunt u direct via de website voldoen (met een beveiligde iDeal-betaling).

Als u naar “Mijn Mantelzorgpas” gaat en inlogt kunt u met één klik op “Pas Kwijt” een nieuwe pas aanvragen. U wordt doorgeleid naar de betaalomgeving. Zodra de betaling is bevestigd, nemen wij uw aanvraag in behandeling. Het tegoed van uw huidige kaart boeken wij over naar de nieuwe pas.

Mocht u uw pas nog niet hebben geregistreerd dan moet u dit nog doen om een nieuwe pas aan te vragen. U kunt dit hier doen: Klik hier of kunt u bellen naar 088 538 70 71 en dan wordt dit telefonisch gedaan.

Nee, de Mantelzorgpas Noordwijk is een waarderingspas die speciaal voor u als mantelzorger is bedoeld. De Mantelzorgpas Noordwijk is zodoende dus persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

Geen probleem. Zolang de zorgontvanger in de gemeente Noordwijk woont. (Alleen geldig voor Mantelzorgwaardering)

Als Noordwijkse mantelzorger kunt u bij de gemeente van de zorgontvanger een blijk van waardering aanvragen. Dit is landelijk zo afgesproken.

Ja. De gemeente Noordwijk kiest ervoor om per zorgontvanger twee mantelzorgers een blijk van waardering te geven. Gemeente Noordwijk vindt het delen van de mantelzorg een goede zaak.

Het gestorte tegoed blijft geldig totdat de gemeente besluit tot opheffing van de pas. Mocht dit moment zich gaan voordoen, dan ontvangt u tijdig bericht.

De mantelzorgpas blijft geldig. Elk jaar ontvangt u met het verlengen van de mantelzorgwaardering een nieuw tegoed. Daarnaast kunt de u de pas zelf opwaarderen.

Er kan jaarlijks maar 1 keer mantelzorgwaardering per mantelzorger aangevraagd worden, ook al worden er meerdere zorgontvangers geholpen.

Op de pagina Mijn Mantelzorgpas kunt u inloggen en uw saldo bekijken. Om in te loggen dient u uw pas eerst te registreren. Daarbij maakt u zelf een gebruikersnaam en wachtwoord aan.