Een zorgpauze: dat gun je elkaar

Als u aan de voorwaarden voldoet kunt u samen met de zorgontvanger de gratis Mantelzorgpas aanvragen. Een persoonlijke blijk van waardering voor u als mantelzorger.

Een adempauze

Kunt u een pauze gebruiken? Dan kunt u hierover in gesprek met de mantelzorg-consulenten van Welzijn Noordwijk of het Wmo Adviescentrum Noordwijkerhout afhankelijk van waar u woont. Samen bespreekt u hoe uw mantelzorgsituatie eruitziet en hoe uw zorg tijdelijk verlicht kan worden.

Verschillende mogelijkheden

Elke zorgsituatie is weer anders en daarom wordt bekeken welke vorm van ondersteuning het best in uw situatie past. Het kan zijn dat u er baat bij heeft als degene voor wie u zorgt af en toe thuis bezoek ontvangt. Dan heeft u een ochtend vrij om uw dingen te doen. Misschien heeft degene voor wie u zorgt hulp in het huis nodig en kan deze tijdelijk worden overgenomen door een zorgaanbieder.

Bespreek het samen

Het is best een stap om hulp in te roepen. Misschien vindt u het moeilijk de zorg uit handen te geven. Of degene die u verzorgt vindt het onprettig als iemand komt helpen. Dit kunt u het beste samen bespreken. Door af en toe rust te nemen kunt u de zorg langer volhouden. Dat gun je elkaar!

Tegoed

Voor de zorgpauze krijgt u van de gemeente een tegoed in uren op uw Mantelzorgpas. Heeft u nog geen Mantelzorgpas, dan kunt u deze via de mantelzorgconsulent aanvragen. Dit tegoed kunt u inzetten bij één van de deelnemende zorgaanbieders. U betaalt hiervoor geen eigen bijdrage.

Geïnteresseerd

Woont u of uw zorgvrager in de kernen Noordwijk Binnen of Noordwijk aan Zee? Neemt u dan contact op met mantelzorgconsulent Wendy Clason van Welzijn Noordwijk.

Welzijn Noordwijk
Wassenaarsestraat 5
2201 RD Noordwijk
Tel: 071-8200295
[email protected]

Woont u of uw zorgvrager in Noordwijkerhout of De Zilk? Neemt u dan contact op met mantelzorgconsulent Klaartje Passchier van Welzijn Noordwijk.

Welzijn Noordwijk
Via Antiqua 23
2211 HW Noordwijkwijkerhout
Tel: 06-38679254
[email protected]